Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.05.02

Amerikában elterjedt kereskedelmi szokás a termékeket MLM-ben értékesíteni.

Magyarorzságon is létezik, de itt csak piramisnak hívják. Igen piramis az egész élet az.

Kedves Látogató!

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy mindenkinek jó legyen. Minden helyzetnek minimum két megoldása van, csak meg kell vizsgálni, melyik a legjobb az alternatívák közül.

Most a jutalékos rendszerben keresett, és számlára kifizetett „fizetés” felvétele a téma.

Miért jó neked, ha engem bízol meg a számla benyújtásával, és nem Te váltod ki a vállalkozói igazolványt, hogy számla képes légy.

- ha van vállalkozói ismereted tudod is, hogy mit kell tenned, akkor sem vesz el időt, energiát tőled.

Valamikor – a félmúltban – elhelyezkedtünk egy munkahelyen, és csak a feladatunkkal foglalkoztunk.  Az 5-i fizetésnapon megkaptuk a havi nettó fizetést. (Nem régen volt, még sokan emlékezhetnek rá.) 5-én pedig azt mondtuk: ma pénzért dolgozunk. Járulékokról, bejelentési kötelezettségekről mit sem tudtunk. Tudta ezt a munkaügyis és bérszámfejtő dolgozó. Szolgálati idő szerzése és igazolása nem volt kérdés. Azt is a munkaügyis intézte.

Bocs, hogy ilyen hosszan taglalom, miért jó neked. Azért, mert egyszerűbb volt az életed a munka területén.

„A szabadság a legnagyobb kötöttség” Amikor kb. 25 éve olvastam ezt a mondatot, még nem tudtam értelmezni. Ma már tudom! Most szabad vagyok. Sok mindenről dönthetek! Arról is, hogy cégvezető legyek, vagy sem. Nem kinevezésre kell várni. Egyszerűen alapítok egy céget, és hipp-hopp, máris ügyvezető vagyok. Ma már elhatározás kérdése.

Hurrá, van munkahelyem!

És itt jönnek a – már nem szabadon eldöntött feladatok. Na, nézzük csak:

Adott a munkád, hisz a céget azért alapítottál. Teljes gőzzel végzed az üzletkötést, azt szereted, végzed is napi 12-16 órában. Boldog vagy! Számla képes vagy! A fizetésedet számlára kapod, benyújtod a céghez, fizet. Hurrá!! Minden rendben, megoldódott az életed pénzkereső része. Gondolod.

Majd jönnek a figyelmeztető levelek az APEH, ma NAV-tól, hogy ezt nem nyújtottad be, azt nem adtad be. Mindegyik alján pedig ott dörgedelem:    ……………….Ft bírsággal sújtható. Kezdesz utána járni. Ezt az időt, csak az üzletkötés idejéből tudod megoldani, hisz ezt is nappal, munkaidőben kell végezni. Csökken a szeretett munkára fordítható idő, csökken a bevétel is. Azt már tudod, hogy a csökkenő bevételből is a járulék fizetés összege állandó. A saját magadra fordítható összeg egyre kevesebb.

Ráébredsz, hogy a cég tulajdonlás kötelező feladatokat ró rád. Kezdesz megbirkózni vele. A napi munka – üzletkötés – elvégzése után leülsz, és készülsz a kötelezően előírt feladatok elvégzéséhez. Te jó ég!! Mennyi számla! Mit is kell ezzel most kezdeni? Már eltel néhány hónap. Könyvelőt is kell választani, és szorít az idő is. A levelekből tudod, (sejted) hogy néhány határidőt már elmulasztottál.

Na, nézzük csak mit is tanultál már meg: - van számlatömböd, ki tudod állítani, hisz már fizettek rá. Szabad vagy, bevételed is van. Hurrá! Csak éppen kezdesz fáradni. Már könyvelőt is választottál. Ő sem ingyen dolgozik. No sebaj, a számlázott összegből ki tudod fizetni a könyvelő munka díját is. Végre eljutsz hozzá …… Az hümmög, hogy már néhány határidőt elmulasztottunk. Sebaj, pótoljuk.

Átnézi az elvitt anyagodat, összeírja hiányosságokat.  Majd azt is összeírja, hogy az elmúlt hónapok – még ki nem fizetett könyvelése mennyibe is kerül neked. Következő találkozásra kiszámítja, és eléd tolja, hogy mennyi járulékot is kell fizetned. Utólag, és havonta.

 A „fizetés” egyre zsugorodik.

És ekkor rádöbbensz, hogy milyen sok mindent nem tudsz, no meg arra is, hogy az a bizonyos „fizetés” amit a számlára adnak, nem is olyan sok. Ebben a pillanatban ott ülsz romjaidon. A számlázott „fizetést” már elköltötted. Csapda helyzetben érzed magad. Hol itt a szabadság? Teszed fel a kérdést. Majd morfondírozol: már napi 16 órát dolgozol, gyerekedre, párodra alig van időd. 8 órát pedig aludni is kellene. Az adminisztrációra marad a hétvége.

Hát ez a szabadság???

 idészet: www.fizetesem.ws/Fizetesemtortenete

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.