Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végre elismerik, hogy van lakásmaffia

2010.03.21

Kommandósok ütöttek rajta a szarvasi lakásmaffia tagjain - 2010/2 hírlevél

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Pár nappal ezelőtt csaptak le a Békés megyei rendőrök arra a csoportra, akik rendszeresen becsaptak ingatlantulajdonosokat, csalással elvették a károsultak lakását, amit utána tovább értékesítettek. Jelen hírlevelünkben közöljük a Békés megyei online hírportál által megjelentetett hírt, amely ismét rávilágít arra, hogy ingatlantulajdonunk védelmére mennyire fontos odafigyelnünk:

„Egy időben, hét helyszínen, kommandósok közreműködésével ütöttek rajta kedden a Békés megyei rendőrök annak a lakásmaffiának a tagjain, mely zömében szarvasi ingatlanokat csalt ki tulajdonosaiktól.

A bűnös ügyletek 2007-ben kezdődtek, jelenleg nyolc sértettről tud a hatóság, s hét gyanúsított ellen zajlik az eljárás csalás, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt — tudtuk meg Lup Zoltántól, a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetőjétől. A hét személyből kettőt, köztük egy szarvasi ügyvédet őrizetbe vettek.

Azt már Oltyán Sándor, szarvasi kapitány mondta el, hogy a megfélemlített, gyakran fenyegetések áldozatául esett sértettek köre még bővülhet, sokan ugyanis eddig nem mertek segítséget kérni. A nyomozás eddigi adatai szerint a zömében szarvasi elkövetők nehéz anyagi helyzetben lévő, alkalmanként szenvedélybetegségben is szenvedő embereket kerestek meg, akiket arra bírtak rá, hogy ingatlanjaikat nekik eladják. A nehéz sorsú sértetteket időnkét a gyanúsítottak nőismerősei is megkörnyékezték, de nem riadtak vissza a fizikai erőszaktól, fenyegetésektől sem. Az adásvétel ügyvéd közreműködésével történt, s olyan szerződést írattak alá a sértettekkel, miszerint a vételár kifizetése korábban megtörtént. A pénz persze nem jutott el az eladókhoz.

A rendőrségi sajtótájékoztatón arra is fény derült, hogy a lakásmaffia tagjai esetenként hamis okiratokat, jellemzően munkáltatói igazolásokat felhasználva olyan emberekkel vetettek fel készpénz kölcsönt, vagy áruhitelt, akikről tudták, hogy a törlesztésére nem lesznek képesek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 22 bűncselekményben, csalás, okirat-hamisítás, személyes szabadság megsértése miatt folytat eljárást a hét gyanúsított ellen.”

A fenti esetekben nemcsak azokat az ingatlantulajdonosokat érte veszteség, akiktől kényszerrel vagy okirat-hamisítással elvették ingatlanuk tulajdonjogát, hanem azon jóhiszemű lakástulajdonosok tulajdonjoga is veszélyben van, akik a csalóktól vásárolták meg a lakásokat. Az eredetileg becsapott, megtévesztett vagy megfenyegetett tulajdonosok ugyanis bírósági úton visszaperelhetik ingatlanjukat a jóhiszemű szerzőktől, akiknek nem lesz más választásuk, minthogy a kifizetett vételárat az ingatlancsalókon próbálják meg behajtani. Ezeknek a pereknek az időtartama minden bizonnyal évekig el fog húzódni, és meglehetősen kétséges, hogy a kifizetett vételár összegeket vissza lehet-e egyáltalán valaha szerezni a bűnözőktől, akik minden bizonnyal jórészt már felélték azt, nem is beszélve az évekig tartó pereskedés ügyvédi költséginek állandó terhéről.

A cikkben felvázolt eset mutatja, hogy a lakásmaffia még mindig tevékenyen működik Magyarországon. A becsapott lakástulajdonosoknak ugyanakkor sokat segíthet ilyen váratlan esemény előfordulásakor, ha rendelkeznek ingatlancsalás elleni biztosítással. Amennyiben okirat-hamisítással történt az ingatlan értékesítése, akkor a biztosító védelmet nyújt a valós tulajdonosoknak, visszaszerzi ingatlanjuk tulajdonjogát vagy kifizeti az ingatlan teljes értékét. A jóhiszemű vásárlók tulajdonjogát pedig a csalás módszerétől függetlenül – legyen az okirat-hamisítás, megtévesztés, kényszer vagy fenyegetés – megvédi a biztosító, és gondoskodik arról, hogy a kifizetett vételárat maradéktalanul visszakapják. Ezen felül a védelem során felmerülő ügyvédi költségeket is a biztosító fizeti meg.

Ha Ön is szeretné legnagyobb vagyontárgyát biztonságban tudni, írjon nekünk és igényeljen ingatlancsalás elleni biztosítást.

Amennyiben biztosítási szolgáltatásunkkal kapcsolatban kérdése merül fel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken vagy látogasson el honlapunkra  ahol részletesen tájékozódhat a fedezett kockázatok köréről és a szolgáltatás tartalmáról.
Tisztelettel,

First Title Biztosító

Tovább érdeklődni lehehet:

Nagy Katalin

kata@floppyhaz.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.