Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtóközlemények

2010.01.23

Szepessy Zsolt pártelnök és dr. Kertész-Bakos Ferenc ügyvezető alelnök a Választási Szerződés és a Társadalmi Szerződés keletkezésének kiváltó okát a felelőtlen politizálásban jelölte meg:

a politikai elit választási ígéreteitől eltérve, a népfelség elvét gyakran figyelmen kívül hagyva alkotott törvényeket, mely gyakorlat megingatta a politikusok és a választópolgár közötti bizalmat. Ezzel szakít az Összefogás Párt, és a kölcsönös bizalom jeleként a választópolgárokkal Választási Szerződést köt, amelyben rögzíti, mit kíván tenni. Eszerint a párt az Országgyűlésben olyan törvényeket fog benyújtani, amelyek garantálják a lét- és közbiztonságot, a tulajdon teljes körű védelmét, és mindenkinek munkalehetőséget teremtenek.

Az Összefogás Párt politizálásának másik alapköve a Társadalmi Szerződés, amelyben vállalja a civil társadalom felől érkező igények képviseletét, a család és az egyén biztonságának megteremtését és a nemzet érdekeinek védelmét – szögezte le Dr. Kertész-Bakos Ferenc.

A sajtótájékoztató során Dr.Marossy Endre, az Összefogás Párt egyéni képviselő-jelöltje, az Oktatási Kabinet vezetője ismertette a párt oktatási vitairatát, amely a köz- és felsőoktatás jelenlegi hibás szabályozását felismerve megfelelő válaszokat ad a jövő zálogának tartott oktatás mielőbbi reformjához.